Millingen aan de Rijn is de grootste plaats in de beroemde en beschermde Ooijpolder en maakt deel uit van de jonge gemeente Berg en Dal in de provincie Gelderland. Bij Millingen komt de imposante Rijn Nederland binnen. Daar splitst hij zich in de Waal en het naar Arnhem stromende Pannerdens kanaal. Een fietsveerpont verbindt Millingen met Pannerden en de natuur- en recreatiegebieden aan de overkant. Bij lekker weer is het dan ook heerlijk om te wandelen of te fietsen over de dijkwegen of de natuurgebieden zoals de Millingerwaard. Ook op de vele zandstrandjes aan de Rijn of Waal is het goed toeven. Indrukwekkend zijn ook de opgravingen en ruïnes uit de Romeinse tijd in Xanten. In dezelfde richting vind je Wunderland Kalkar en Schloss Moyland.

De dorpen in en tegen de heuvelrug tussen Kleve en Nijmegen profiteren al meer dan honderd jaar van toeristische belangstelling. Maar groots zijn ook het Afrika museum in Berg en Dal, het vrijheidsmuseum in Groesbeek en het Valkhofmuseum in Nijmegen.

Fietstips: klik hier voor mooie fietsroutes.

Voor jonge gasten zijn het Kabouterbos of Pretpark Tivoli aanraders en voor de grotere gasten kun je gaan karten, bowlen, lasergamen of glow in the dark golfen, maar klimmen is ook echt stoer om te doen. Over golfen gesproken: In Groesbeek ligt in een heuvelachtig landschap een 18 holesbaan en drie lussen van 9 holes. Voor elk wat wils dus.

Je kunt er trouwens ook heerlijk shoppen in Nijmegen, Kleve of Groesbeek. Maar zelfs in Millingen kun je shoppen! Er zijn naast basisvoorzieningen (Kruidvat, AH, Primera en Aldi) ook leuke boetiekjes, allemaal op loopafstand net als het openbaar vervoer. Het moet gek gaan wil je je verblijf hier niet aangenaam gaan vinden.

(Terug naar boven)

%d bloggers liken dit: